banner

Duurzaamheid

Samen dragen we zorg voor een duurzame wereld

Zorgen zit in ons DNA. We doen het al bijna 25 jaar. Naast zorg bieden aan mensen die thuis medische voeding gebruiken voelen we ons ook verantwoordelijk voor onze leefomgeving. We willen het elke dag een beetje beter doen voor mens, milieu en maatschappij.

Zorg is mensenwerk

Zorg is mensenwerk

Bij ons staat de klant centraal. Het welbevinden van onze medewerkers is dan ook van groot van belang. Zij maken het verschil voor de patiënt! Naast een doorlopend scholingsprogramma en goede arbeidsvoorwaarden bieden we een gezonde en veilige werkomgeving. Ook als het gaat om samenwerkingen met leveranciers streven we naar langdurige relaties. Dit geeft continuïteit waardoor we gezamenlijk verder kunnen investeren in duurzaamheid.

Milieu: doelmatige zorg

Milieu: doelmatige zorg

Misschien wel het belangrijkste doel dat we willen realiseren op het gebied van milieu is het tegengaan van het verspillen van medische voeding en toebehoren. Hoe we hier invulling aan geven? Met als uitgangspunt dat we maatwerk willen leveren bellen we elke klant om de bestelling af te stemmen op smaak- en andere voorkeuren. Aangezien we over een breed assortiment beschikken kunnen we voldoen aan vrijwel elke vraag. Na dit contactmoment volgt er nog een aantal compliance gesprekken. Zo proberen we de patiënt te ondersteunen bij het gebruik van de voeding.

Verder hebben we de Bestelhulp ontwikkeld. Met deze tool ondersteunen we patiënten bij het samenstellen van een bestelling drinkvoeding volgens het voorgeschreven dieetvoorschrift. De Bestelhulp geeft de patiënt dus inzicht in wat hij nodig heeft. Op deze manier dragen we bij aan efficiënte leveringen.

Verpakking en vervoer

Het aantal pakketten dat we op jaarbasis versturen neemt toe. Dit geldt ook voor de benodigde verpakkingsmaterialen én het vervoer. Deze trend heeft ons een aantal jaren geleden al aangespoord om keuzes te maken met milieu als uitgangspunt. Niet alleen werken we met duurzame verpakkingsmaterialen, ook onze manier van verpakken draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. We verpakken elke bestelling namelijk in de kleinst mogelijke verzenddoos. Voor het bezorgen werken we nauw samen met PostNL. Zij garanderen een netto nul CO2 van deur tot deur. 

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de kwaliteit van onze verpakkingsmaterialen? Lees verder.

Onze maatschappij

Onze maatschappij

Hoe kunnen we meer betekenen voor mensen die medische voeding gebruiken? Én voor hun naasten of verzorgers? Elk jaar kiezen we verschillende goede doelen waar we ons voor inzetten. Zo waren we partner van de eerste editie van RTL Project Glimlach. Begin van dit jaar hebben we de sondekraal van de Kanjerketting geadopteerd. Dit prachtige initiatief van de Vereniging Kinderkanker Nederland is bedoeld om kinderen met kanker te steunen.

Naast het doneren van een geldbedrag of het leveren van een fysieke bijdrage vinden we het belangrijk om aandacht te vragen voor het goede werk van een vereniging of stichting.

B Corp houdt ons scherp

Kan het beter? Altijd! En het moet ook beter. Precies daarom is Sorgente een B Corp. We zijn aangesloten bij een wereldwijde organisatie – B Corporation – die bedrijven stimuleert en ondersteunt om ‘goed te doen’. Zo investeren we in mens, milieu en maatschappij. B Corporation is een onafhankelijk keurmerk.  

Ook jouw feedback helpt ons om het beter te doen. Heb je een vraag of een suggestie? Laat het ons weten.