Kwaliteit en voedselveiligheid
De juiste medische voeding, op tijd en volgens voorschrift
Wanneer een zorgprofessional voor de patiënt medische voeding aanvraagt, moet erop vertrouwd kunnen worden dat de juiste voeding op het juiste moment ontvangen wordt. Dat is onze verantwoordelijkheid en die nemen we serieus. Daarom werken we continu aan kwaliteit en voedselveiligheid. Hieronder lees je hoe we dat doen.
Kwaliteit: goed werken in plaats van hard werken
Ons doel is simpel: zo min mogelijk fouten maken. Kwaliteit draait niet om harder werken, maar om slimmer werken. Gaat er iets mis? We lossen het op met de patiënt en registreren de fout. Onze operational excellence analyseren we met grote regelmaat, we zoeken we naar verbeterpunten in het proces. We coachen onze medewerkers. Op deze manier proberen we continu te voldoen aan onze kwaliteitsdoelstellingen.
Kwaliteitsafspraken in elke stap
Kwaliteit stopt niet bij de levering. Het begint bij de aanvraag via ons digitale systeem, via overleg met de diëtisten en eindigt bij de nazorg voor patiënten die sondevoeding gebruiken. Voor elke stap in onze dienstverlening hanteren we heldere kwaliteitsafspraken. Bekijk onze klantbelofte.
Voedselveiligheid: zekerheid voor de zorgprofessional en de patiënt
Een patiënt moet kunnen rekenen op een veilig product. Daarom hanteren we strenge richtlijnen, zoals:
- Elk product moet bij verzending nog minimaal twee maanden houdbaar zijn.
- Maandelijks controleren we de houdbaarheid van alle producten.
- Er vinden maandelijks hygiënerondes plaats, waarbij we letten op persoonlijke hygiëne en de schoonmaak van alle ruimtes.
Met deze aanpak voldoen we aan de hoogste standaard voor voedselveiligheid.
ISO 22000: internationale norm voor voedselveiligheid
Sorgente is gecertificeerd volgens ISO 22000, de wereldwijde standaard voor voedselveiligheid. Dit certificaat helpt ons om onze processen continu te verbeteren en patiënten veilige producten te bieden.
ISO 22000 is gebaseerd op HACCP en op de managementprincipes van ISO, waardoor het beste van twee werelden gecombineerd wordt. Een gestructureerde aanpak voor voedselveiligheid en een sterk managementsysteem. Dit maakt het voor ons de ideale norm om volgens te werken.
Het certificaat is in 2022 verlengd tot september 2025.
Eisen ISO 22000:2018
De ISO 22000-norm stelt eisen aan de volgende onderdelen van ons voedselveiligheidsmanagementsysteem:
- Voldoen aan de HACCP-principes
- Continu actualiseren en verbeteren van het voedselveiligheidsmanagementsysteem
- Voldoen aan het basisvoorwaardenprogramma
- In kaart brengen van en maatregelen treffen op voedselveiligheidsrisico’s
- Organiseren van communicatie en opleidingen
Heb je een vraag, een verbeterpunt, een klacht of misschien wel een compliment? Laat het ons weten via kwaliteit@sorgente.nl.