banner

B Corp

Sorgente is een B Corp

Bij Sorgente geloven we sterk in onze verantwoordelijkheid om op een duurzame manier te werken en bij te dragen aan een gezondere wereld. Daarom is Sorgente een gecertificeerde B Corp. Als enige zorgleverancier van medische voeding en toebehoren in Nederland.

“Als een gecertificeerde B Corp organisatie richten we ons niet alleen op zakelijk succes. Het werken aan een betere toekomst voor mens, milieu en samenleving is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering.”

B Corp missie van Sorgente


Wat is een B Corp?

Een B Corp (of Benefit Corporation), is een bedrijf dat niet alleen gericht is op winst, maar ook actief streeft naar maatschappelijke en milieudoelen.

Wereldwijd zijn er méér dan 8.200 B Corps. Om er een paar te noemen: Tony Chocolonely, Innocent Drinks, Auping en Dopper.

B Corp is een onafhankelijk en internationaal keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het B Corp certificaat moet je als bedrijf kunnen aantonen dat je naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt hebt. Dit wordt beoordeeld met een assessment.

Onze B Corp score

Onze B Corp score

Tijdens het B Impact assessment is Sorgente positief beoordeeld op alle vijf onderdelen: milieu, medewerkers, klanten, maatschappij en management. Dat betekent dat we voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en duurzame prestaties. Hier zijn we heel trots op!

“Het assessment kost geld en vooral tijd. Maar het was de moeite waard. Nu weten we hoe we het doen op de duurzaamheidsladder. Waar we bij het onderdeel medewerkers net iets boven het gemiddelde scoorden, zien we verbetermogelijkheden bij de onderdelen milieu en maatschappij. Hier gaan we dan ook mee aan de slag,” vertelt directeur Monique Klepke.