banner

B Corp

Sorgente is een B Corp

Sinds eind vorig jaar mogen we onszelf een certified B Corporation noemen, oftewel een B Corp. Als enige zorgaanbieder van medische voeding en toebehoren in Nederland. B Corps zijn bedrijven die een aantoonbaar verschil willen maken. We willen de wereld voor de huidige en toekomstige generaties gezond, leefbaar en veilig houden.

Wij geloven dat duurzaamheid van groot belang is voor de toekomst van ons allemaal. Alleen door de juiste dingen te doen waarbij we zo min mogelijk schade brengen aan mens en milieu kunnen we een geloofwaardig bedrijf zijn én blijven

B Corp missie van Sorgente


Wat is B Corp?

Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet je als bedrijf kunnen aantonen dat je naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt hebt. B Corps beloven in hun statuten om deze punten te behartigen. B Corporation is een onafhankelijk keurmerk.

Wereldwijd zijn er méér dan 3.700 B Corps. Om er een paar te noemen: Tony Chocolonely, Innocent Drinks, Auping en Dopper. Sorgente bevindt zich dus in goed gezelschap. Dankzij het internationale B Corp netwerk kunnen B Corps elkaar inspireren en motiveren.

Onze B Corp score

Onze B Corp score

Tijdens het assessment wordt er beoordeeld op vijf onderdelen: milieu, medewerkers, klanten, maatschappij en management. Als je dit traject succesvol doorloopt dan voldoe je als bedrijf aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en duurzame prestaties. Dit is Sorgente gelukt. Hier zijn we heel trots op!

“Het assessment kost geld en vooral tijd. Maar het was de moeite waard. Nu weten we hoe we het doen op de duurzaamheidsladder. Waar we bij het onderdeel medewerkers net iets boven het gemiddelde scoorden, zien we verbetermogelijkheden bij de onderdelen milieu en maatschappij. Hier gaan we dan ook mee aan de slag,” vertelt directeur Monique Klepke.