banner

Wat doet Sorgente voor jou als zorgprofessional?

Kennis delen over de inzet van medische voeding

Sorgente ontzorgt met een goede dienstverlening en deskundigheid

Om uit te leggen wat we voor jou als diëtist of arts kunnen betekenen is het goed om te weten waarom we doen wat we doen: Sorgente ziet het als haar missie om mensen te helpen die door een medische noodzaak zijn aangewezen op het gebruik van medische voeding thuis. Hierbij kunnen we je ondersteunen bij het snel én gemakkelijk organiseren van jouw werkzaamheden. Ook delen we onze kennis over medische voeding.

Voordelen werken met Sorgente

  1. Via ons Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente (DAS) kun je snel, gemakkelijk én veilig medische voeding aanvragen.
  2. In onze kompassen vind je een overzicht van alle voedingen: we hebben een sondevoedingskompas , een drinkvoedingskompas én een kinderkompas samengesteld. Ook onze webwinkel helpt je bij het selecteren van de juiste voeding.
  3. Onze diëtisten ondersteunen je bij inhoudelijke vragen maar ook met praktische ervaringsadviezen over het gebruik van medische voeding via de Diëtistenlijn: 030 – 634 62 66 of dietist@sorgente.nl. Ook kan je hier terecht vragen over het Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente (DAS).
  4. Verder kun je onze informatiematerialen (PDF’s) raadplegen.
  5. In de Sorgente Academy vind je ons aanbod kennissessies, e-learnings en blogs.

Kennis delen

Sondevoedingspatient leest handleiding sondevoeding Sorgente

Als specialist in medische voeding ziet Sorgente het als haar verantwoordelijkheid om die kennis te delen. Zo geven we advies bij het selecteren van de juiste medische voeding. Ook bij het opstarten van sondevoeding in de thuissituatie zijn we een sparringpartner. Het kan zijn dat we voedingsproblemen bij de patiënt signaleren. In die situatie zullen we deze informatie terugkoppelen aan jou als behandelaar.


Pomp sondevoeding bedienen

Sorgente Academy

De Sorgente Academy is bedoeld als een online kennisplatform. Je vindt hier:


Kwaliteitsnormen dienstverlening

Misschien vraag jij je af aan welke kwaliteit de diensten van Sorgente voldoen. Hiertoe hebben we voor alle onderdelen van onze dienstverlening kwaliteitsnormen opgesteld. Deze afspraken worden door al onze medewerkers nageleefd. Bekijk voor meer informatie de pagina Kwaliteit en Voedselveiligheid.


Sorgente ondersteunt jouw patiënt bij het gebruik van medische voeding

Sorgente ondersteunt jouw patiënt bij het gebruik van medische voeding

Wanneer je met Sorgente samenwerkt kun je ervan uitgaan dat we er alles aan doen om de patiënt te begeleiden bij het realiseren van het door jou gestelde behandeldoel. Dit begint op de dag van de aanvraag: dan nemen de medewerkers van ons Klantenteam telefonisch contact op met de patiënt om de bestelling af te stemmen en vragen over het gebruik te beantwoorden. Met jouw dieetbehandeling als uitgangspunt zorgen we ervoor dat de juiste medische voeding en ondersteuning op tijd bij de patiënt thuis wordt geleverd. Lees meer over hoe we jouw patiënt ondersteunen.


Wil jij of de instelling waarvoor je werkt ook met Sorgente samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op met jouw rayonmanager