banner

Zo werkt het Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente (DAS)

Virtuele rondleiding DAS

Sorgente drinkvoeding voor kinderen deel van het assortiment

Snel, gemakkelijk én veilig medische voeding aanvragen

Via het Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente (DAS) kun jij als diëtist of arts eenvoudig medische voeding aanvragen voor jouw patiënt. Handig is dat je binnen ons systeem snel inhoudelijke informatie over de producten kunt vinden. Uiteraard gaan we uiterst zorgvuldig om met jouw gegevens én die van de patiënt.

Voordelen van werken met het DAS

  • Je kunt de digitale aanvraag voor medische voeding eenvoudig invullen met behulp van ingebouwde tools zoals de vergoedingscheck, het voedingskompas, de zoekfunctie én de vereenvoudigde weergave van de verklaring dieetpreparaten.
  • Op de cliëntenkaart vind je alle informatie over jouw patiënt op één plek. Het gaat om de volgende gegevens: de persoonsgegevens, het overzicht van de aanvragen, de bestelgeschiedenis en het overdrachtsformulier.
  • Aansluitend op bovenstaande: heb je een vraag over de patiënt of wil je een wijziging doorvoeren? Dit kun je – veilig – oppakken via de cliëntenkaart. Ingeval van een update in de cliëntenkaart ontvang je hiervan een bericht in je berichtenbox in het DAS.
  • In het kader van de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming werken we met een authenticatiecode (inloggen in 2 stappen). Overigens hoeft dat – inloggen in 2 stappen – niet wanneer je het DAS hebt ingesteld.

Virtuele rondleiding DAS

Wil je graag even in het DAS kijken? Dat kan! De animatie (duur circa 2 minuten) maakt duidelijk wat het DAS voor jou kan betekenen.


Instructie account DAS aanmaken

Een DAS account aanmaken is snel gedaan. Wel is het raadzaam om eerst de instructie te bekijken. Goed om te weten: je ontvangt je inlogcodes binnen 2 uur (op werkdagen).


Gebruikersvoorwaarden Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente

Bekijk de gebruikersvoorwaarden Digitaal Aanvraagsysteem Sorgente.


Maak je eigen DAS account

Mijn DAS