Hero dieetzuigelingenvoeding niet meer aan te vragen voor nieuwe patiënten

| Dieetzuigelingenvoeding

Met ingang van 22 maart is het niet meer mogelijk om dieetzuigelingenvoeding van Hero aan te vragen voor nieuwe patiënten en/of machtigingen. De reden hiervoor is dat Hero heeft aangegeven geen focus meer te hebben op medische dieetzuigelingenvoeding in ziekenhuizen en zich voornamelijk zal richten op de gezonde zuigeling in het retailkanaal. Dit heeft tot gevolg dat Sorgente geen ondersteuning meer krijgt van Hero met betrekking tot het assortiment. Sorgente heeft daarom besloten alleen nog aan bestaande patiënten, met een lopende machtiging, Hero voeding te blijven leveren.

Wat houdt dit voor jou als verwijzer in?

  • Nieuwe patiënten kunnen geen gebruik meer maken van Hero dieetzuigelingenvoeding. Voor een mogelijk alternatief kan onderstaand schema geraadpleegd worden.
  • Patiënten die al Hero dieetzuigelingenvoeding via Sorgente gebruiken, blijven we met de lopende machtiging beleveren.
  • Indien er voor een bestaande patiënt, met Hero dieetzuigelingenvoeding, een wijziging plaatsvindt in de soort voeding, vragen wij je een alternatief voor te schrijven. Voor een mogelijk alternatief kan je onderstaand schema raadplegen.

Mocht het voor bestaande patiënten in de toekomst toch nodig zijn om over te stappen naar een alternatieve voeding, dan zal Sorgente de voorschrijver hierover tijdig informeren.

Wijziging van dieetvoorschrift doorvoeren in het DAS? Dit kan met een paar klikken geregeld zijn. Wil je weten hoe? Raadpleeg de DAS wegwijzer in het DAS. Klik op de DAS wegwijzer op het icoon Wijzigen dieetvoorschrift. Heb je hier vragen over? Bel DAS Support: 030-634 62 66.

Alternatieven Hero dieetzuigelingenvoeding

De diëtist of arts is verantwoordelijk voor het beoordelen van het meest passende alternatief. Onderstaand een overzicht van de mogelijke alternatieven.

ProductMogelijk alternatiefFabrikant
Hero Baby 1 Nutrasense PrematuurNutrilon Nenatal 1Nutricia
Hero Baby 1 Nutrasense Hypo-AllergeenNutrilon H.A. 1Nutricia
Hero Baby 1 Nutrasense PepNutrilon Pepti 1
Similac Alimentum HMO
Nutramigen LGG 1
Nutricia
Abbott
Mead Johnson
Hero Baby 2 Nutrasense PepNutrilon Pepti 2
Similac Alimentum HMO
Nutramigen LGG 2
Nutricia
Abbott
Mead Johnson

Wil je overleggen over een mogelijk alternatief? Neem contact op met onze productspecialisten.