Een instructie sondevoeding

Zodra wij een aanvraag voor een instructie ontvangen, nemen we contact op met de patiënt om een afspraak te maken. De locatie en het moment worden afgestemd met de patiënt: we vinden het namelijk belangrijk dat de patiënt zelf regie heeft over zijn of haar behandeling.

Voedingsverpleegkudnige stelt meisje met sondevoeding gerust.

Stap voor stap

Tijdens een instructie sondevoeding bespreekt onze BIG-geregistreerde en gespecialiseerde voedingsverpleegkundige stap voor stap het gebruik van sondevoeding thuis aan de hand van de meegebrachte sondevoeding, eventuele voedingspomp en toebehoren.

Onze voedingsverpleegkundige

Onze voedingsverpleegkundige legt alles uit over het gebruik van de materialen, de verzorging, waar de patiënt terecht kan met vragen en er wordt geoefend met de voedingspomp. Alle stappen staan ook in onze Handleiding Sondevoeding die de voedingsverpleegkundige achterlaat, zodat de patiënt het zelf nog na kan lezen.

Voedingsverpleegkundige laat sondevoeding materialen zien.

Hulp bij sondevoeding thuis

Heeft jouw patiënt thuiszorg nodig bij het verdere gebruik van sondevoeding? Dan kan het handig zijn om ervoor te zorgen dat de thuiszorg ook aanwezig is tijdens de instructie. Zo kan onze gespecialiseerde voedingsverpleegkundige de thuiszorg, indien nodig, op weg helpen.

Contact

Een aantal dagen na de instructie neemt de voedingsverpleegkundige contact op met de patiënt om te vragen hoe het gaat, eventuele vragen te beantwoorden en een herhaalbestelling te plaatsen.

Voedingsverpleegkundige gaat op pad.

Persoonlijke begeleiding

Met deze persoonlijke begeleiding zorgen we voor een soepele start met sondevoeding thuis, nemen eventuele moeilijkheden weg en dragen we bij aan het behalen van de gestelde behandeldoelen. Samen zorgen we zo voor de beste voedingszorg voor jouw patiënt.