banner

Milieu

Vraag en antwoord

1. Welke aanpak hanteert Sorgente bij het inpakken van bestellingen?

Voor het verpakken van bestellingen gebruiken we bij voorkeur dozen van fabrikanten. Dit past in ons streven naar hergebruik van verpakkingsmaterialen.

Als er meerdere producten in één bestelling zijn geplaatst dan kan een andere omverpakking nodig zijn. In dat geval verpakken we de bestelling in de kleinst mogelijke verzenddoos. We beschikken dan ook over verschillende formaten dozen. Alleen als het niet lukt om de verzenddoos perfect strak in te pakken – waardoor de inhoud van de bestelling kan beschadigen – maken we gebruik van opvulmaterialen. Maar liever niet. Op deze manier proberen we de belasting op de transportcapaciteit zo laag mogelijk te houden.

Goed om te weten: we coachen medewerkers op het selecteren van de juiste maat verzenddoos en het op de juiste manier inpakken van deze dozen.

2. Wat is de kwaliteit en recyclebaarheid van de verpakkingsmaterialen?

Alle verzenddozen zijn gemaakt van gerecycled karton. Deze kunnen bij het oud papier. Het opvulmateriaal (‘luchtkussentjes’) is gemaakt van gerecycled materiaal én is recyclebaar. Een groot voordeel van luchtkussentjes als opvulmateriaal is dat dit als folie op rollen wordt aangeleverd. Heel compact dus. Na ontvangst is dit eenvoudig klein te maken. Daarna kan het bij het plastic afval worden gedeponeerd, zodat het opnieuw gerecycled kan worden.  Regelmatig evalueren we de keuzes voor de materialen.

3. In hoeverre is het pand van Sorgente duurzaam ingericht?

Eind 2019 is Sorgente verhuisd naar een pand waarin de nieuwste technieken zijn toegepast. We hebben bewust gekozen voor een gasloos pand. Daarom is er een warmtepomp geïnstalleerd. Op deze manier leveren we een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Verder staan er 400 zonnepanelen op het dak. Hiermee wekken we een groot deel van onze elektriciteit zelf op.