Sondevoeding en VGZ

| Laatste nieuws

Beste zorgprofessional,

Met ingang van 1 februari kan je weer alle patiënten met sondevoeding naar Sorgente verwijzen. Dat zijn dus ook de VGZ verzekerden.

Omzettingen
Op dit moment zijn wij nog druk bezig om alle overdrachtsformulieren van Mediq en Medireva te  verwerken. De patiënten zullen wij daarna gefaseerd overzetten in de komende maanden, maar uiterlijk voor 1 mei. Wij zullen de patiënten hierover tijdig informeren. Tot die tijd kunnen patiënten bij de huidige leverancier blijven bestellen.

Wil je een wijziging in het dieetvoorschrift aanbrengen of de aanvraag met sondevoeding verlengen bij een patiënt die de afgelopen periode via Mediq of Medireva is beleverd, dan dien je een nieuwe aanvraag in te vullen in het digitale portaal van Sorgente (het DAS). De overdrachten zijn namelijk niet via het DAS ingediend. Wij willen je wel dringend verzoeken om aan te geven dat het hier gaat om een “omzetting”, waar je een wijziging of verlenging voor aanvraagt. Wij zullen dan ervoor zorgen dat, mocht de patiënt nog niet zijn omgezet, we dit dan direct gaan uitvoeren. We informeren  ook meteen jouw patiënt en de vorige leverancier. Op deze manier voorkomen we dubbele declaraties en onduidelijkheden bij de patiënten.

Nieuwe aanvragen  
Nieuwe aanvragen voor VGZ verzekerden, die nog geen sondevoeding en pomp gebruiken (van een andere leverancier), kan je via het DAS indienen. Wij zullen ervoor zorgen dat de aanvragen direct worden afgehandeld en dat de patiënt de volgende dag zijn sondevoeding, pomp en overige toebehoren ontvangt. Onze voedingsverpleegkundige (BIG geregistreerd) zal desgewenst bij de patiënt thuis of in het ziekenhuis een instructie verzorgen.

Heb je naar aanleiding  van dit bericht nog vragen? Mail naar VGZ@sorgente.nl of bel 030 – 8502023.

Met vriendelijke groet,

Sorgente BV