banner
banner-icon

Onze ondersteuning: voorschrijven en gebruik

Persoonlijke ondersteuning door onze diëtisten

Zo ondersteunen we je bij het voorschrijven van stofwisselingspreparaten

Door het delen van kennis en inzichten kunnen we je helpen bij het samenstellen van een dieetvoorschrift stofwisselingspreparaten. Niet alleen volgen we de marktontwikkelingen nauwgezet, ook doen we regelmatig onderzoek. Wil je hier meer over weten? Of heb je een concrete vraag? Neem gerust contact op met één van onze diëtisten.

Stofwisselingspreparaten vergelijken in de webwinkel

In onze webwinkel kun je eenvoudig de voedingswaarden van de verschillende stofwisselingspreparaten met elkaar vergelijken. Ook vind je hier ons assortiment eiwitarme producten.

Informatiematerialen stofwisselingspreparaten voor jou als zorgprofessional

Bekijk onze informatiematerialen.

Werkgroep metabole diëtisten

Patiënten met een aminozuurstofwisselingsziekte worden behandeld door een metabole diëtist. Zij werken in de volgende academische ziekenhuizen in Nederland:

 • AMC Amsterdam
 • Erasmus MC
 • MUMC
 • Radboud UMC
 • UMCG
 • UMC Utrecht

Deze diëtisten zijn verenigd in een werkgroep: Metabool Overleg Diëtisten Academische Ziekenhuizen (MODAZ).


Zo ondersteunen we jouw patiënt bij het gebruik van stofwisselingspreparaten

Voor bestellingen en vragen over het gebruik van stofwisselingspreparaten kunnen patiënten terecht bij ons Klantenteam Stofwisselingspreparaten (voor volwassenen) of Klantenteam KinderCare (kinderen onder de 18 jaar).

Kookboek bij eerste bestelling

Patiënten met een aminozuurstofwisselingsziekte ontvangen op aanvraag gratis het kookboek ‘PKU Proef!’ bij de eerste bestelling.

PKU proefpakket

PKU proefpakket

Begeleid je een PKU patiënt en ben je op zoek naar geschikte producten? Sorgente levert een PKU Proefpakket van Nutricia. Deze proefpakketten zijn samengesteld voor de volgende leeftijdscategorieën: 4+, 8+ en 15+.

Bestellen? Wanneer er al een machtiging loopt voor de patiënt kun je via het DAS een aanvraag doen voor het eenmalig leveren van een proefpakket. Indien er geen machtiging loopt kun je per e-mail bij het Klantenteam Stofwisselingspreparaten een proefpakket voor jouw patiënt aanvragen.

Sorgente informaterialen ondersteuning bij gebruik stofwisselingspreparaten patient

Informatiematerialen stofwisselingspreparaten voor jouw patiënt

Om jouw patiënt te ondersteunen bij het gebruik van de noodzakelijke dieetproducten hebben we diverse informatiematerialen samengesteld. Jij kunt deze via het DAS – op het moment dat je bezig bent met het samenstellen van een aanvraag – toevoegen aan de bestelling voor jouw patiënt. Bekijk de materialen.

Patiëntverenigingen stofwisselingsziekten

Er zijn verschillende patiëntenverenigingen voor patiënten met een stofwisselingsziekten. Om er een paar te noemen:

 • De Nederlandse PKU vereniging
  De vereniging voor mensen die de zeldzame stofwisselingsziekte PKU hebben, maar ook voor familie- en gezinsleden of mensen die zich interesseren voor PKU
 • VKS
  VKS is er voor mensen met alle soorten erfelijke stofwisselingsziekten of metabole ziekten. Voor de patiënt, ouder van een patiënt, de leerkracht, opa/oma of tante/oom.
 • Galactosemievereniging
  Galactosemie is een erfelijke, levenslange stofwisselingsziekte. De term betekent letterlijk ‘galactose in het bloed’. Mensen met galactosemie kunnen geen galactose verdragen.
 • Metakids
  Metakids zet zich in voor diagnose en behandeling van metabole ziekten.

Stofwisselingspreparaten aanvragen?

Ga naar het DAS