banner

Tijd voor verbinding

Symposium 1 juni ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Sorgente

Ter ere van het 25-jarig jubileum van Sorgente organiseerden wij op 1 juni 2022 een symposium ‘Tijd voor verbinding’. Het was een geweldige dag!

Samen met 100 deelnemers hebben we ons laten inspireren door @Ruud Veltenaar, @Peter Ros en @Rick van Asperen. Om te beginnen gaf Ruud een doorkijkje naar de toekomst van zorg. Hij deelde zijn inzichten als het gaat om het creëren van meerwaarde in een wereld die in rap tempo transformeert naar een volgende fase. Ook Peter focust zich op de toekomst, maar dan op ontwikkelingen op het gebied van technologie en digitalisering. Om hier binnen de zorg van te profiteren is het volgens Peter essentieel om de verbinding met elkaar aan te gaan. Maar hoe doe je dat? Op dit vlak ligt de expertise van Rick! Tijdens een interactieve presentatie reikte hij inzichten en concrete vaardigheden aan om achter de drijfveren van jezelf en die van anderen te komen. Volgens Rick is dit een voorwaarde om de verbinding met jezelf én anderen te versterken.

Sprekers

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar

Hoe houden we de zorg toegankelijk, inclusief en betaalbaar? En waarom is de transitie naar preventie onvermijdelijk en onomkeerbaar. En wat zijn de belangrijkste drijfveren achter deze transformatie?

Ruud is filosoof, toekomstdenker, spreker en schrijver. Hij maakt ook deel uit van het Strategic Leadership Programma op Nyenrode. Ruud spreekt en schrijft over een wereld in transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. Hij verschaft duidelijkheid over de toekomst en biedt concrete hoop op een betere wereld met vitale ideeën en oplossingen voor de maatschappij en samenleving van morgen.

 

Peter Ros

Peter Ros

Peter houdt van dingen bouwen. Nieuwsgierig naar bijna alles. Combineert expertise op het gebied van innovatieve technologie met trends in menselijk gedrag. Focus op persoonlijk leiderschap, lerende organisaties en psychologische veiligheid. Ervaren ondernemer, sparringpartner, spreker en auteur.

“Digitalisering en andere technologische ontwikkelingen vliegen ons om de oren, de ene ontwikkeling nog veelbelovender dan de ander. En toch lijkt het soms maar langzaam te gaan, soms haalt een fantastische technologie niet eens de werkvloer. Waarom gaan de ontwikkelingen op het ene moment razendsnel en op een andere plek zo traag als dikke faeces. Peter Ros neemt ons mee in een wereld waar we technologie positief kunnen inzetten om de zorg te verbeteren. Er zijn daarvoor wel wat systemische en menselijke aanpassingen nodig…”

 

Rick van Asperen

Rick van Asperen

Rick van Asperen is een landelijk veelgevraagd energieke congresspreker en entert(r)ainer. Op een dynamische wijze inspireert hij graag mensen op het gebied van onder andere (persoonlijk) leiderschap, ondernemerschap en samenwerken.
Samen het verschil maken… dat is waar we graag voor gaan. Maar hoe doe je dat? Hoe leg je de nadruk op ‘samen’ in plaats van op de onderlinge verschillen? Om met elkaar antwoord op deze vragen te krijgen, en zo onze samenwerking verder te versterken, hebben we entertrainer Rick van Asperen uitgenodigd.

Tijdens de interactieve presentatie van Rick krijg je inzichten en concrete vaardigheden aangereikt waardoor je achter de drijfveren van jezelf en anderen kunt komen. Daarmee kun je de verbinding met jezelf en anderen aanmerkelijk versterken. Tevens ontdek je hoe je op basis van jouw onderliggende waarden meer kunt creëren dan dat je tot nu toe voor mogelijk had gehouden. Dit is niet alleen waardevol voor onze relatie, maar voor alle relaties die je met anderen aangaat. Ben jij er op 1 juni daarom ook bij?