banner
banner-icon

Onze ondersteuning voor jou als zorgprofessional

We delen onze kennis: ondersteunende materialen, blogs en e-learnings

Kennis over drinkvoeding

Sorgente streeft naar de beste zorg voor de drinkvoedingspatiënt en dat is veel meer dan alleen de drinkvoeding bij de patiënt thuis bezorgen. We ondersteunen jou graag door onze kennis omtrent de inzet en het gebruik van drinkvoeding met jou te delen. Dit doen we o.a. via onze nieuwsbrief en onze geaccrediteerde e-learnings.  Neem ook eens een kijkje op de Sorgente Academy. Hier vind je naast de e-learnings ook diverse blogs en kennissessies.


Samen de therapietrouw vergroten

Therapietrouw bij drinkvoeding blijft een uitdaging. Niet alleen heeft de patiënt beperkte kennis over het belang van drinkvoeding, ook weet hij niet altijd hoe het gebruikt moet worden. Jij als diëtist speelt een belangrijke rol bij de bewustwording van de patiënt over het belang van drinkvoeding.

Om je te ondersteunen bij de uitleg van het belang en het gebruik van drinkvoeding hebben we een aantal hulpmiddelen ontwikkeld. Je kunt deze materialen tijdens het consult met jouw patiënt gebruiken. Op de materialen maken we gebruik van afbeeldingen. Deze helpen jouw patiënt om de informatie beter te begrijpen en te onthouden.

Het belang van drinkvoeding

Met behulp va deze kaart (A4) kun je het belang van drinkvoeding duidelijk maken. Beelden helpen de patiënt de informatie beter te begrijpen en onthouden.

Een mooie ondersteuning van jouw mondelinge uitleg tijdens het consult met jouw patiënt.

Aan de rechterkant van de kaart staat beeldend weergegeven waar een flesje drinkvoeding ongeveer gelijk aan staat.

  • Een flesje standaard drinkvoeding staat wat betreft energie- en eiwitgehalte ongeveer gelijk aan de één boterham met kaas en één boterham met zoet broodbeleg.
  • Een flesje eiwitverrijkte drinkvoeding staat wat betreft het eiwitgehalte ongeveer gelijk aan de één boterham met kaas en één boterham met zoet broodbeleg en een glas melk.

Handig geheugensteuntje en praktische tips voor jouw patiënt

Op dit kaartje – uitgevoerd als scheurblok – staan alle praktische zaken rondom drinkvoeding. Jij kunt zelf invullen hoe vaak en wanneer de patiënt drinkvoeding moet gebruiken.

Op de achterkant staan tips voor gebruik en variatie. Een handig geheugensteuntje voor jouw patiënt om mee te nemen naar huis.

Brochure ‘Het effect van drinkvoeding op uw lichaam’

Het kan waardevol zijn om de voedingswaarden van de verschillende drinkvoedingen samen met de patiënt met elkaar te vergelijken. Én met de voedingswaarde van gewone voeding. Deze informatie staat in de brochure ‘Het effect van drinkvoeding op uw lichaam’ (PDF). Na afloop van het consult kun je de patiënt een ingevuld exemplaar meegeven.


Drinkvoedingskompas

In ons drinkvoedingskompas zie je in één overzicht welke drinkvoeding en smaken geschikt zijn voor jouw patiënt. Ook de IDDSI levels en de voedingsgewoontes FODMAP-arm, vegetarisch, veganistisch en halal zijn op het kompas te vinden.  Elke maand wordt het online drinkvoedingskompas aangepast. Zo heb jij altijd de meest recente informatie tot jouw beschikking.

Download het drinkvoedingskompas.


Blogs over drinkvoeding


Drinkvoedingen vergelijken in de webwinkel

In onze webwinkel kun je de voedingswaarden van de verschillende drinkvoedingen eenvoudig met elkaar vergelijken. 


Vragen over drinkvoeding?

Vragen over drinkvoeding?

Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in drinkvoeding;

  • sparringpartner voor inhoudelijke cases;
  • vraagbaak voor inhoudelijke vragen;
  • expert op het gebied van alle soorten en merken drinkvoeding.

Neem contact op met onze diëtisten.

 

Contact

Drinkvoeding aanvragen?

Ga naar het DAS