banner
banner-icon

Sondevoeding bij kinderen

Zo ondersteunen wij kinderen die sondevoeding gebruiken

Sondevoeding thuis, hoe werkt dat eigenlijk? Om dit aan kinderen uit te leggen én om te helpen om het aan broertjes, zusjes én vriendjes te vertellen heeft Sorgente onderstaande boekjes en spreekbeurtpakketten ontwikkeld.

Voorleesboekje ‘eten uit je rugzak’ voor kinderen van 0 t/m 6 jaar

Voor de allerkleinsten – kinderen van 0 t/m 6 jaar – is er een voorlees-/kleurboek over  Tommie en zijn knuffelkameel Kamello. Wie kan nu beter uitleggen hoe het werkt om je eten mee te nemen op je rug dan dit kameeltje! Natuurlijk krijgen de kinderen zelf ook een knuffel Kamello. Het boekje ‘Eten uit je rugzak’ is ontwikkeld samen met pedagogen en diëtisten.


Peggy & Sonny’s doeboek voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

In het ‘Superdoeboek’ maken kinderen van 7 t/m 12 jaar kennis met de superhelden Peggy en Sonny. Peggy heeft een button en Sonny krijgt sondevoeding via een neus-maagsonde. Het boek zit vol spelletjes en puzzels. Door het lezen van de stripverhaaltjes leren kinderen meer over sondevoeding.


Spreekbeurtpakket sondevoeding

We hebben een gratis spreekbeurtpakket voor jouw patiëntjes met sondevoeding. Het helpt ze aan hun klasgenootjes uitleggen wat sondevoeding is en waarom ze het nodig hebben. Er is een pakket t/m 6 jaar en een pakket t/m 12 jaar.

Spreekbeurtpakket sondevoeding Kamello (t/m 6 jaar)

Dit pakket bestaat uit het voorleesboekje ‘Eten uit je rugzak’, informatie over sondevoeding om de spreekbeurt te maken, sleutelhangers Kamello (12 stuks) en stickers Kamello 12 stuks. Het pakket wordt geleverd in een Kamello tasje.

Vraag het pakket hier gratis aan

Spreekbeurtpakket sondevoeding Peggy & Sonny (t/m 12 jaar)

Dit pakket bestaat uit het superdoeboek, informatie over sondevoeding om de spreekbeurt te maken, sleutelhangers Sonny (12 stuks). Het pakket wordt geleverd in een Peggy & Sonny tasje.

Vraag het pakket hier gratis aan

Meer weten over de dienstverlening van Sorgente voor kinderen die sondevoeding gebruiken?