banner
banner-icon

Onze ondersteuning voor jou als zorgprofessional

Kennis over sondevoeding en toebehoren

Sorgente streeft naar de beste zorg voor de sondevoedingspatiënt en dat is veel meer dan alleen het thuis leveren van sondevoeding. We ondersteunen jou als zorgprofessional ook graag. Dit doen wij door onze kennis en ervaring te delen op het gebied van de inzet en gebruik van sondevoeding en toebehoren. Op onze Sorgente Academy vind je een geaccrediteerde e-learning over sondevoeding maar ook blogs en onze kennissessies. Ook versturen wij met regelmaat een nieuwsbrief waarin je actuele informatie over sondevoedingen, marktontwikkeling en nog veel meer interessants kan lezen. Daarnaast ontwikkelen wij ondersteunende materialen voor jou als verwijzer.

Onderzoek naar gebruik sondevoeding thuis

In de afgelopen jaren heeft Sorgente onafhankelijk onderzoek gedaan – onder diëtisten werkzaam in een ziekenhuis – naar de drivers en barrières ten aanzien van het gebruik van sondevoeding thuis. Een eenduidig advies, goede voorlichting, expertise en vertrouwen zijn de ingrediënten voor een positief resultaat! We hebben de resultaten van dit onderzoek verzameld in een whitepaper. Heb je interesse? Via onderstaand formulier kun je de whitepaper ‘Sondevoeding in de thuissituatie’ bij ons aanvragen.

Veelvoorkomende problemen gebruik sondevoeding

Het gebruik van sondevoeding kan complicaties met zich meebrengen. Hieronder hebben we de veelvoorkomende problemen op een rijtje gezet. Je kunt onze factsheet, met een compleet overzicht van de complicaties, oorzaken en oplossingen hieronder aanvragen.

Sonde doorspuiten voedingsverpleegkundige met handschoen

Lichamelijke complicaties

  • Misselijkheid en braken
  • Diarree
  • Obstipatie
  • Irritatie van neus, keel of slokdarm
  • Klachten fistelkanaal

Functionele complicaties

  • Verstopte sonde
  • Uitvallen van voedingssonde

Blogs over sondevoeding


Sondevoedingen vergelijken in de webwinkel

In onze webwinkel kun je de voedingswaarden van de verschillende sondevoedingen eenvoudig met elkaar vergelijken. 


Informatiematerialen sondevoeding en toebehoren

Ter ondersteuning van jou als zorgprofessionals bieden wij verschillende informatiematerialen aan zoals het Sondevoedingskompas maar ook de Handleiding Sondevoeding thuis voor jouw patiënt. Bekijk en download hier de materialen. Ontvang je liever een geprinte versie van de materialen? Vraag deze dan hier aan.


Programma ‘Sondevoeding thuis’: kennissessies

Pomp sondevoeding bedienen

Het programma ‘Sondevoeding thuis’ bestaat uit een aantal modules. Van het verbeteren van kennis over deze medische voeding tot het delen van inzichten over de houding van de patiënt en collega professionals over het gebruik van sondevoeding thuis, ons programma is vrij uitgebreid. Na afloop ontvang je het ‘Handboek sondevoeding thuis voor de zorgprofessional. Goed om te weten: deze kennissessies zijn gebaseerd op ons onderzoek naar de drivers en barrières bij het gebruik van sondevoeding in de thuissituatie.

Heb je een vraag over dit programma? Of wil je het aanvragen? Neem contact op met jouw rayonmanager.


Wil je meer weten over onze dienstverlening? Of heb je een concrete vraag? Neem contact op met onze diëtisten via de Diëtistenlijn.

Contact

Sondevoeding en toebehoren aanvragen?

Ga naar het DAS