Aanpassing in generieke voorschriften bij nieuwe aanvragen

| Uncategorized

Vanaf heden is er voor nieuwe aanvragen een wijziging doorgevoerd in een aantal generieke voorschriften van drinkvoeding. Een generiek voorschrift biedt de mogelijkheid om de patiënt voldoende variatie te bieden binnen een voorschrift, met vergelijkbare voedingswaarde ten aanzien van energie (kcal/ml) en eiwitten (g/100 g/ml). Dit biedt voordelen voor de patiënt ten aanzien van variatiemogelijkheden en bij eventuele leveringsproblemen zijn binnen het voorschrift vervangende producten te leveren, zonder dat er aanpassingen in de machtiging plaats hoeft te vinden.

Met de doorvoer van deze wijziging zijn de generieke groepen specifieker geworden ten aanzien van de voedingswaarde, waardoor er nog meer op maat voorgeschreven kan worden. De wijziging betreft onderstaande generieke groepen: 

Wat betekent dit voor jou als voorschrijver?

Mogelijk heeft deze nieuwe indeling invloed op je manier van voorschrijven. Vanzelfsprekend kan je voor je patiënt nog steeds alle gewenste voedingen voorschrijven. Wil je meerdere generieke groepen voorschrijven met een gecombineerde dagdosering? Dat kan! Kies dan in het DAS voor dosering combineren:

1. Selecteer de eerste generieke groep, voer de gewenste dosering in.
2. Selecteer de tweede generieke groep. Kies voor dosering combineren met en selecteer de gewenste generieke groep.

3. Beide generieke groepen worden gecombineerd met één dagdosering. Dit is inzichtelijk onder Totale dagdosering Drinkvoeding.

Heb je nog aanvullende vragen over de inzet van medische voeding of het DAS?

Heb je nog aanvullende vragen over de inzet van medische voeding of het DAS?

Neem dan contact op met de Diëtistenlijn via:
030 – 634 62 66 of dietist@sorgent.nl

Wij helpen je graag!