banner

Juist gebruik van medische voeding is een gezamenlijk belang

Onderzoek oncologische patiënten

In de infographic 'Sorgente onderzoek oncologische patiënten'  staan de belangrijkste onderzoeksresultaten over patiëntkenmerken en verwijsgedrag

Wij geloven dat wanneer jouw patiënt de medische voeding op de juiste manier gebruikt, dit een positief effect heeft op zijn therapietrouw. Dit draagt bij aan het behalen van de door jou gestelde behandeldoelen. Om meer inzicht te krijgen hebben we onderzoek gedaan naar het voorschrijfgedrag van jou als verwijzer in combinatie met het uiteindelijke bestelgedrag van de oncologische patiënt.

Op deze pagina kun je meer lezen over de aanleiding, het doel en het vervolgtraject.

Juist gebruik van medische voeding

De aanleiding

Het is van groot – gezamenlijk – belang dat medische voeding op de juiste manier wordt gebruikt. Meer concreet bedoelen we dat de patiënt de medische voeding moet gebruiken op de manier zoals jij als verwijzer hebt voorgeschreven. Hierbij is het van belang dat de patiënt weet wat, hoeveel én hoelang hij gebruik moet maken van de voeding.

Een juist gebruik van medische voeding vergroot de kans op therapietrouw. Dit kan weer een positieve bijdrage leveren aan het behalen van de door jou gestelde behandeldoelen.


Samenwerken: inzichten delen

Het doel

Sorgente onderzoek oncologische patiënten, onderverdeling aandoeningen volwassen patiënten

Bovenstaande roept de volgende vraag op: Heeft jouw voorschrijfgedrag mogelijk (ook) invloed op het bestelgedrag? Én op het behalen van de gestelde behandeldoelen?

Om succes te behalen zullen we inzichten met elkaar moeten delen. Althans, dat is onze overtuiging. Wij delen graag kennis en inzichten.


Beschrijvend onderzoek (deel 1) en webinar (deel 2)

Het vervolgtraject

In dit kader heeft Sorgente een onderzoek uitgevoerd naar het voorschrijfgedrag van jou als verwijzer in combinatie met het uiteindelijke bestelgedrag van de oncologische patiënt. Het gaat om volwassen patiënten met hoofd-halskanker, slokdarmkanker, maag-darmkanker en longkanker (data januari 2017 t/m maart 2020). De belangrijkste uitkomsten over de patiëntkenmerken en voorschrijfgedrag hebben we verzameld op een infographic. Deze informatie willen we graag met je delen.

Aansluitend op dit beschrijvende onderzoek willen we je informeren over het bestelgedrag van de patiënt en de mogelijke invloed hiervan op therapietrouw. Deze verdiepende kennis bieden we aan in de vorm van een webinar (voorjaar 2021).


Heb je interesse in dit onderzoek? Heb je een vraag of wil je meer weten over het vervolgtraject? Neem contact op met jouw rayonmanager.

Contact